İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Hazırlık Eğitimi Hakkında Bilgilendirme

Değerli Öğrencilerimiz,

Erzurum Teknik Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak sizleri tebrik eder ve aramıza hoş geldiniz demek isteriz. Bölümümüzde eğitiminize başlamadan önce, hazırlık eğitimi ile ilgili bilmeniz gereken önemli bilgileri paylaşmak istiyoruz.

Hazırlık eğitimi, üniversitemizin Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO) tarafından yürütülmektedir. Eğitim-öğretim yılının başında, öğrencilerimize yönelik bir hazırlık muafiyet sınavı düzenlenir. Bu sınavda başarılı olan öğrenciler, doğrudan bölümümüzde lisans eğitimlerine başlama hakkı kazanırlar. Sınavda başarılı olamayan öğrenciler ise hazırlık eğitimini YDYO bünyesinde alacaklardır.

Detaylı bilgi ve süreçlerle ilgili olarak, ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ’ni ekte inceleyebilirsiniz.

Başarılar dileriz.

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü