İki Projemiz Daha TÜBİTAK Tarafından Desteklendi.(28.12.2021)

Fakültemiz öğretim üyelerinin sunduğu projelere TÜBİTAK’dan destek geldi.

Yürütücülüklerini Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ömer Faruk KARATAŞ’ın yaptığı “POFUT1 inhibitörü olabilecek bileşiklerin tasarımı, sentezi ve etkinliklerinin değerlendirmesi ile antikanser ve anti-anjiyojenik potansiyellerinin in vitro ve in vivo modellerle incelenmesi” başlıklı proje TÜBİTAK 1001 ve Temel Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulkerim KARABULUT’ın yaptığı “ W ve Mo Geçis Metallerinin Farklı Kombinasyonlardaki Bileşikleri Kullanılarak Elde Edilen Aygıtların Fotovoltaik Özelliklerinin İncelenmesi” başlıklı proje TÜBİTAK 1002 destek programları kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

Öğretim üyelerimizi ve proje ekiplerini tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.