I. UYGULAMALI HÜCRE KÜLTÜRÜ TEKNİKLERİ KURSU

• Eğitim Üçreti: Lisans ve Lisans Üstü öğrenciler 2.500 TL, Diğer 3.000 TL
  • Eğitim Koordinatörü: Prof. Dr. Adem KARA
 Eğitim Detaylar:

Kursun amacı, kanser araştırmalarında yaygın kullanılan hücre kültürü deneyleri konusunda bilgi ve beceri sahibi araştırmacıların artması, bilimsel araştırmaların kalitesinin ivme kazanmasıdır.

Kurs, içerik olarak, Hücre Çözme/Çoğaltma/Pasajlama/Stoklama, Hücre Sayımı/Ekimi, Hücre Kültürlerine İlaç Uygulama ve Takibi, CVDK-8 Hücre Canlılık Analizi (İstatistiksel Analiz, Uygulanan İlacın IC50 dozunun Belirlenmesi), Hücrelerden RNA İzolasyonu, cDNA Sentezi/qRT-PCR (Gerçek Zamanlı Polimeraz Zincir Reaksiyonu) Analizi, Sonuçların değerlendirilmesi, Değerlendirme Sınavı, Kapanış ve Sertifikaların Verilmesi aşamalarından oluşmaktadır.