Erzurum Tekstil Kent Örneği konulu Tez TÜBİTAK Bursu Kazandırdı

Erzurum Teknik Üniversitesi öğrencisi Kasım Uludağ TÜBİTAK Bursu almaya hak kazandı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından Sanayiye Yönelik Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programı kapsamında verilen Tez Destekleme Başarı Bursunu, Organize Sanayi Bölgelerinde Ortaya Çıkan Dışsallıklar ve Sosyal İlişkilerin Dışsallıklar Üzerinde Etkisi: Erzurum Tekstil Kent Örneği adlı tez çalışması ile Erzurum Teknik Üniversitesi öğrencisi Kasım Uludağ almaya hak kazandı.

İktisat Anabilim Dalı öğrencisi Kasım Uludağ’ın hazırladığı ve danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Adem Türkmen ve Doç. Dr. Hüseyin Daştan’ın yürüttüğü tez çalışması, Türkiye’de tezli yüksek lisans öğrenimi gören başarılı öğrencileri destekleyerek üniversite - sanayi iş birliğini geliştirmeyi, ülkenin önceliklerine ve sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik bilgi üretilmesi ile insan kaynağı yetiştirilmesine katkı sunmayı amaçlayan 2210-D Yurt İçi Sanayiye Yönelik Yüksek Lisans Burs Programının 2020/2 döneminde burs almaya layık görülen çalışmalardan biri oldu.

ETÜ Ailesi olarak öğrencimizi ve hocalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü 9.03.2021