9 Şubat 2022 Dünya Sigara Bırakma Günü

En Büyük Gönüllülük Hareketi;

Bağımsız ama değerlerine bağlı hayat için Görev Bende

Kampanyanın Adı: Görev Bende

Kampanyanın Amacı: Tütün Kontrol Çalışmalarının bilinirliğinin artırılmasını sağlamak ve sigaranın zararları konusunda farkındalık oluşturmak (Sigara Bırakma Poliklinikleri/ALO 171/ ALO 184/ Yeşil Detektör)

Kampanyanın Hedefleri

• Tütünle Mücadelede Gönüllülük Programı kapsamında ilgili paydaşlar arasında işbirliğinin artırılması,
  • Sigara kullananların bırakmalarının sağlanması,
  • Sigara kullanmayan kişilerin başlamasının önlenmesi,
  • 4207 sayılı Kanun bilinirliğinin sağlanması,
  • Tütünle mücadele kapsamında yürütülen hizmetlerin (Sigara Bırakma Poliklinikleri/ALO 171/ ALO 184/ Yeşil Detektör) bilinirliğinin artırılması

Gönüllülerden beklentiler

• Sigaranın zararları konusunda bilgilendirmeler yaparak toplumsal farkındalık oluşturulması,
  • Sigara bırakmak isteyenlere destek olunması,
  • Bırakmak isteyen kişilerin ALO 171 üzerinden başvurularının sağlanması,
  • 4207 sayılı kanun ihlaline şahit olunması durumunda vatandaşlık görevini yerine getirmesi,
  • Kurum/İşletmelerinde kanuna uyum ve sigaranın bırakılmasına yönelik çalışmalar yürütülmesi,
  • Kampanya kapsamında sosyal medya mecralarından düzenlenecek çalışmalara destek verilmesi.

Gönüllülerin Katkı Sunabileceği Kategoriler

• Sigaranın zararları konusunda bilgilendirmeler yapmak isteyenler.
  • İşletmesinde sigara içilmesine müsaade etmeyerek dumansız işletmelere öncülük yapmak isteyenler.
  • Fahri denetçi gibi 18 yaş altına sigara satışı veya kapalı alan ihlallerine yönelik mücadele etmek isteyenler.
  • Sigarayı bırakan vatandaşlarımıza işletmesinin imkanlarını ücretsiz veya indirimli sunmak isteyenler.

Ödüller

• Sigarayı bırakmak için polikliniklere müracaat edip 6 ay boyunca kontrollerine gelip sigarayı bırakanlara kanunun çıkış yıldönümü olan 19 Temmuz tarihinde 1 gr altın hediye edilmesi.
  • Belirlenmiş kriterlere uygun olarak en fazla kişiye ulaşan her ilden 2 kişinin yemekli toplantıya davet edilmesi ve içlerinden en başarılı 5 kişiye Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanımız tarafından 31 Mayıs Dünya Tütünsüz günü kapsamında ödül verilmesi.
  • Kriterleri yerine getiren 81 ilimizdeki en başarılı üçer işletmeye İŞKUR personel desteği ve vergi indirimi sağlanması.

Sigara Bırakma Poliklinikleri*

• Atatürk Üniversitesi Hastanesi
  • Erzurum Şehir Hastanesi (D Blok)
  • Oltu Devlet Hastanesi

*Polikliniklerimize başvurabilir ya da ALO 171’i arayarak randevu alabilirsiniz.