31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü Afiş Tasarım Yarışması

Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) verileri ışığında, her yıl tütün kullanımına bağlı olarak 5 milyondan fazla insan hayatını kaybetmektedir. Tütün kullanımı insan sağlığını olumsuz yönde etkilediği gibi birçok ölümcül hastalığa yakalanma riskini de arttırmaktadır. Ayrıca tütün kullanımının Kovid-19 riskini 15 kat, akciğer kanseri olma riskini 22 kat ve kalp krizi riskini de 4 kat arttırdığı tespit edilmiştir. Ülkemizde 07 Kasım 1996 tarihinde yayınlanan 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanunu'yla tütünle mücadele konusunda önemli bir adım atılmıştır. Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü Etkinliklerini her yıl bu bilinçle düzenlenmekteyiz.

Bu bağlamda tütün kullanımının insan ve toplum sağlığına yaptığı olumsuz etkileri konusunda, duyarlılığı arttırmak ve toplumsal bilinci oluşturmak amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurumuna bağlı üniversitelerde aktif olarak öğrenim gören öğrencilerin katılım göstereceği ödüllü ‘'31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü ‘' temalı afiş tasarım yarışması gerçekleştirilecektir. Yarışmaya katılım göstermek isteyen öğrencilerin 09.04.2021 – 17.05.2021 tarihleri arasında başvuruları ‘' kultursanat.sbu.edu.tr'' adresi üzerinden kabul edilecektir

Detaylı bilgi için tıklayınız