2022-23 güz dönemi ders kayıt işlemlerinde, fakültemiz öğrencilerinin alacağı farklı sınıf derslerinin yalnız 1.öğretim ders programına göre çakışma durumu kontrol edilmeli ve ders seçiminde aşağıdaki olası durumlarda belirtilen hususlar dikkate alınmalıdır;
1) Birinci ve ikinci öğretim öğrencileri için, seçilen farklı iki sınıf dersi arasında 1 saat çakışma olması durumunda, devam konusu öğrenci sorumluluğunda olmak üzere öğrenci her iki dersi de alabilir.
2) Birinci veya ikinci öğretim öğrencileri için, seçilen farklı iki sınıf dersi arasında 1 saatten fazla çakışma olması durumunda ise;
a) Çakışan derslerden en az birinin devam zorunluluğu bulunmayan (uygulaması olmayan ve harf notu en az FF olan) dersler olması durumunda öğrenci her iki dersi de alabilir. Dönemde bu dersler için yapılabilecek kısa sınav vb. ders içi değerlendirmelerin takibi ve katılım öğrencinin sorumluluğundadır.
b) Çakışan derslerden her ikisinin de alınmamış dersler (A.D.) veya devam zorunluluğu bulunan diğer dersler (harf notu Z veya uygulamalı ve harf notu FF olan) olması durumunda ise, öğrenci yalnız öncelikle almak zorunda olduğu derse kayıtlanır, çakışan diğer sınıf dersini alamaz.