Tübitak 2209/A Proje Kabul Duyurusu

Erzurum Teknik Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak, iki araştırma projesi için TÜBİTAK-2209/A Programı kapsamında destek almış olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu projeler, öğrencilerimizin ve öğretim üyelerimizin yenilikçi ruhunu vurgulamanın yanı sıra, bölümümüzün dil, edebiyat ve çağdaş toplumsal değişimlerin dinamik kesişim noktalarını keşfetme konusundaki taahhüdünü de yansıtmaktadır.

1. COVID-19 Pandemisi ve 2023 Türkiye Depremi Sürecinde ve Sonrasında İngiliz Dili ve Edebiyatı Öğrencilerinin Dil Öğrenme Deneyimleri: Bir FotoSes Çalışması

• Araştırma Yürütücüsü: Gizem Nur Ünlü
  • Danışman: Serap Atasever Belli

Bu öncü çalışma, COVID-19 pandemisi ve yıkıcı 2023 Türkiye depremi gibi benzeri görülmemiş zorluklarla karşılaşan öğrencilerimizin dil öğrenme yolculuklarını keşfetmeyi amaçlamaktadır. FotoğrafSes metodolojisini kullanarak, bu proje öğrencilerimizin kişisel ve kolektif deneyimlerine ses vermeyi ve kriz zamanlarında dil edinim süreçlerinin direncini ve uyum yeteneğini benzersiz içgörülerle ortaya koymayı hedeflemektedir.

2. Edebiyat ve Ekran Arasında ‘Normal İnsanlar’: Roman ve Dizi Uyarlama Karşılaştırması

• Araştırma Yürütücüsü: Umut Kulay
  • Danışman: Samet Baytar

Çağdaş anlatı formlarının çekici bir keşfine dalan bu proje, övgüye değer roman ve dizi "Normal İnsanlar"ı odak noktası olarak kullanarak edebiyatın ekran tabanlı medyaya uyarlanmasını derinlemesine inceler. Edebi ve televizyon versiyonlarını karşılaştırarak, bu araştırma, farklı ortamlarda anlatımın inceliklerini ve anlatı öğelerinin dijital çağda izleyiciler tarafından nasıl dönüştürüldüğünü ve deneyimlendiğini ele alacak, kritik bir perspektif sunacaktır.

Araştırma yürütücüleri Gizem Nur Ünlü ve Umut Kulay ile danışmanları Serap Atasever Belli ve Samet Baytar'ı bu destekleri almaları dolayısıyla içtenlikle tebrik ederiz. Kendilerinin adanmışlığı ve yenilikçi yaklaşımları, dil, edebiyat ve medya anlayışımıza önemli katkılarda bulunacaklarına söz vermektedir. Araştırmalarının sonuçlarını ve akademik tartışmaya olan potansiyel etkilerini heyecanla bekliyoruz.

Bu heyecan verici projelerin ilerleyişine dair daha fazla güncelleme için bizi takip etmeye devam edin.