Sosyal Bilimler Enstitüsü Yayın İmkanları

Kıymetli Erzurum Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğrencileri

Günümüzde akademik çalışmaların en önemli amacı bilim evrenine katkıda bulunmaktır. Bu katkıların akademideki en önemli çıktılarından biri ise akademik yayınlardır. Akademik çalışmaları üretmek zor olduğu kadar, bu çalışmaları yayınlamak da bir o kadar zorlu bir süreçtir. Zira çalışmaya uygun bir dergi bulmak, çalışmayı sürece kabul ettirmek, hakemlik süreçlerini tamamlamak ve yayınlanmasını beklemek bazen derginin tarandığı indeks ve yoğunluğuna göre yıllarca devam edecek sancılı bir sürece dönüşebilmektedir. Bu bağlamda bir enstitünün yayın imkanları o enstitüyü veya enstitüye bağlı bölümü daha cazip hale getirebilmektedir. Enstitümüz bu bağlamda oldukça geniş imkanlara sahiptir.

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde ve Sosyal Bilimler Enstitüsü ile ilişkili 3 önemli dergi bulunmaktadır. Bu dergiler arasında TRDizin’de taranan ve bazı alanlar için “Uluslararası İndeksli Dergi” statüsünde dergi olduğu gibi, TRDizin kritlerini büyük oranda sağlayan ve yakın zamanda TRDizin tarafından taranmaya başlayacağına dair güçlü beklentilerin olduğu “Ulusal Dergi” statüsünde dergilerimiz bulunmaktadır. Bu dergiler hem sizlerin çalışmalarını akademik camiaya tanıtmak hem de sizlere daha iyi bir akademik ortam ve yayın imkânı sunmaktadır. Dergilerimiz:

Doç. Dr. Zeynep KARACA

Dr. Öğr. Üyesi Murat KILIÇ

TUBITAK ULAKBIM TR Dizin, MLA, Sherpa Romeo, Scilit, MIAR, Erih Plus, DRJI, ESJI gibi indeksler tarafından taranan uluslararası alan indeksli bir dergidir

Doç. Dr. Naim ÜRKMEZ

Doç. Dr. M. Akif GÖZİTOK

Dr. Öğr. Üyesi Murat KILIÇ

ETÜT, ROAD, DRJI, ESJI, CiteFactor, Research Bible, Asos Index SIS gibi indeksler tarafından taranan uluslararası alan indeksli bir dergidir.

Prof. Dr. Abdulkadir KAYA

Doç. Dr. Zeynep KARACA