MEB'e Bağlı Birimlerde Yapılacak Araştırmalarda Uygulama İzni

Millî Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı her türlü teşkilatta (merkez teşkilatı, taşra teşkilatı ve yurt dışı teşkilatı); üniversitelerin, kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve bireysel araştırmacıların yapacakları ulusal ve uluslararası araştırma uygulamalarına ilişkin izinler ile ilgili usul ve esasları düzenleyen ilgili Genelge yayımlanmıştır.

Genelgeye göre yapılacak izin başvuruları ile ilgili iş ve işlemler 16 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla "Araştırma Uygulama İzinleri Başvuru ve Değerlendirme Modülü" üzerinden gerçekleştirilmekte olup araştırma/uygulama izni için modül üzerinden başvurular alınmakta, uygunluk onayı verilen izin talepleri ilgili okullara yönlendirilmektedir. Uygunluk onayı verilen araştırmacılar Uygunluk İzin Belgesi ile okula müracaat edecekler, hem "Uygunluk İzin Belgesi" hem de araştırma/uygulama esnasında kullanacağı evrakın kontrolü okul müdürlükleri tarafından teyit edilerek işlemler gerçekleştirilecektir.