Fakültemizde Trafik Güvenliği Sergisi düzenlendi

Trafik kuralları hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla Fakültemizde Trafik Güvenliği Sergisi düzenlendi.

ETÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Yasin Çodur’un yürütücüsü olduğu Kent İçi Yol Güvenliği dersi kapsamında Trafik kazalarına dikkat çekmek, kazaların getirdiği olumsuzlukları gündeme taşımak ve kazaların en aza indirgenmesi ve trafikte farkındalık oluşturulması amacıyla Trafik Güvenliği Sergisi düzenlendi.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Fuaye Alanında düzenlenen sergide öğrenciler tarafından trafikte yol güvenliği, hız ölçümü, cep telefonu ve çocuk koltuğu kullanımı gibi konular üzerine 1 dönem boyunca yapılan araştırmalar sonucunda elde edilen bulgular hazırlanan posterlerle sergilendi.

Serginin açılışına katılan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kaymaz ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Ali Fatih Yetim, hazırlanan posterleri inceleyerek yapılan çalışmalar hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

İncelemelerin ardından trafiğin hayatın ayrılmaz bir parçası olduğunu söyleyen Rektör Bülent Çakmak: “Trafik seyrinin güvenli ve düzgün bir şekilde akabilmesi ancak kurallara azami ölçüde uyulmasıyla mümkündür. Trafikte yapılan en küçük hatalar bile sonucu hem kendi adımıza hem başkaları adına telafisi mümkün olmayan sonuçlara neden olabiliyor. Bu doğrultuda öğrencilerimiz tarafından hazırlanan bu sergi özellikle gençlerimizin farkındalık düzeylerini artırması ve daha dikkatli olmaları açısından oldukça faydalı ve çarpıcı sonuçlar içeriyor. Bu vesileyle tekrardan öğrencilerimize ve hocamıza bu anlamlı çalışmaları için teşekkür ediyor herkesi trafikte daha duyarlı olmaya ve kurallarına azami ölçüde uymaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü 29.12.2021