BAKANLARIMIZDAN ETÜ ZİYARETİ

DAP İdaresi Yeni Hizmet Binası açılış töreni için ilimize gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan üniversitemizi ziyaret etti. Bakanlarımızın üniversitemizi ziyaretlerine Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, Orhan Deligöz, Zehra Taşkesenlioğlu ve Ardahan Milletvekili Orhan Atalay’da da eşlik ettiler.

Rektörümüz Prof. Dr. Muammer Yaylalı, bakanlarımız ve beraberindeki heyete üniversitemizin yapılaşma, akademik kadro ve bilimsel faaliyetleri hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra, Erzurum Teknik Üniversitesi Yüksek Teknoloji ve Araştırma Merkezi (YÜTAM)’ın yapısı, bilimsel projeksiyonu ile ilimiz ve ülkemize katkı verecek projeleri hakkında bir brifing sunuldu.

Üniversitemizin kısa sürede ülkemiz yükseköğretim sisteminde önemli bir mesafe katederek teknik üniversite misyonunu taşıdığını ifade eden bakanlarımız, şehrimiz ve ülkemize katkı sağlayacak üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirecek projelerin destekleneceğini ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Yaylalı üniversitemize teşriflerinden dolayı Prof. Dr. Recep Akdağ ve Lütfi Elvan’a teşekkür etti ve hediye takdiminde bulundu.