YÖK BAŞKANI PROF. DR. M. A. YEKTA SARAÇ ÜNİVERSİTEMİZİ ZİYARET ETTİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve beraberindeki heyet üniversitemizi ziyaret ederek fakülte binalarımızı ve laboratuvarlarımızı inceledi. Prof. Dr. Saraç’a ziyaretinde YÖK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu, YÖK Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Andı, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu eşlik etti.

Merkezi Derslikler Binamız, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz ve Rektörlük Binamızı gezen Prof. Dr. Saraç yapılan özverili çalışmalardan dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Muammer Yaylalı nezdinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ifade etti. Ayrıca modern laboratuvarlarımızı ve dersliklerimizi inceleyen Prof. Dr. Saraç 6 yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen ETÜ’nün başarılı çalışmalarını takdir ettiğini belirtti. Derslikler ve laboratuvarlarda öğrencilerimizle sohbet eden YÖK Başkanımız ülkemizin aydınlık geleceğinin gençlerimizin ellerinde yeşereceğini, çok çalışıp üretmeleri gerektiğini ifade ederek dinamik öğretim üyesi kadrosu ve eğitim öğretim için gerekli tüm teknik altyapıya sahip olan Erzurum Teknik Üniversitesinin kendilerini yetiştirmeleri için son derece müsait bir ortam olduğunu belirtti.

Basın mensuplarına bir açıklama yapan Prof. Dr. Saraç, Erzurum Teknik Üniversitesinin kentimize, bölgemize ve ülkemize önemli katkılar sağlayacağına inandığını ifade etti. Ziyareti esnasında ilimizdeki her iki üniversitenin Rektörü ile değerlendirmelerde bulunduklarını belirten Prof. Dr. Saraç, YÖK olarak üniversitemizin gelişimi konusunda ihtiyaçlarına ne şekilde katkı sağlayabilecekleri hususunda fikir alışverişinde bulunduklarını sözlerine ekledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muammer Yaylalı, gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Prof. Dr. Saraç’a günün anısına hediye takdiminde bulundu.