Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı

GÖREVİN ADI            : Peyzaj Mimar

GÖREVİN KAPSAMI: Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı

1. GÖREVİN KISA TANIMI

Erzurum Teknik  Üniversitesi üst yönetimi tarafından belirlenen amaç ve ilkelere uygun olarak; Üniversitedeki alanların doğal güzelliğini arttırmaya ve çevresel faydalar sağlamaya çalışan projeler üstlenir, bağlı birimlerin ihtiyaç duyduğu alanların peyzaj planlarının oluşturulması sürecinde gerekli çalışmalara katılır.

2. GÖREVİ VE SORUMLULUKLARI

2.1  Üniversitenin yatırım programı planlamasına ilişkin, mesleğine ilişkin teknik ve teknolojik yenilikleri ve gelişmeleri araştırmak, Başkanlığın vizyonunu ve misyonunu benimsemek.

2.2  İhtiyaç halinde mesleği ile ilgili konularda teknik rapor düzenlemek.

2.3 Kurumca yapımı planlanan binaların inşası için peyzaj ve ihale dokümanlarını hazırlamak veya hizmet satın alımı yoluyla hazırlanan proje ve dokümanları inceleyerek onayını sağlamak.

2.4 Hizmet satın alma şeklinde yapılacak proje işlerinde işin yaklaşık maliyetinin hesaplanarak ihale olurunun alınmasından, projelerin bitirilerek kabulünün yapılmasına kadarki süreçleri ilgili kanun, yönetmelik, sözleşme, iş programı, şartname ve ekleriyle, fen ve sanat kurallarına göre yapmak, yaptırmak.

2.5 İşin yer tesliminden geçici kabulüne kadar işin niteliği de göz önünde bulundurularak sözleşmesinde belirlenen teknik elemanlar için yüklenicinin sunduğu teknik personel taahhütnamesinin değerlendirmesini yapmak ve peyzaj işlerinin, sözleşme ve ekleri ile onaylı iş programına uygun olarak yapılmasını sağlamak.

2.6 Yüklenici ve kontrollüğün yapılan peyzaj imalatlara karşılık birlikte düzenledikleri hakediş raporlarını, sözleşme ve ekleri doğrultusunda kontrol etmek.

2.7 Ara ve son kesin hesap metrajlarına dâhil edilen ölçü ve miktarlar ile ataşman değerlerinin gerekirse mahallinde incelemesini yapmak.

2.8 İşin geçici ve kesin kabullerini sözleşme ve eklerinde yer alan hususlara uygun olarak yapmak ve Başkanlığının onayına sunulmasını sağlamak

2.9 Yerleşkelerdeki tüm peyzaj işlerinin takibini yapmak ve yaptırmak.

2.10 İhale işlemlerinde verilen görev çerçevesinde ihale işlemlerini yürütmek, komisyonlarda görev almak.

2.11 Üst Yönetim ve Daire Başkanlığımız tarafından verilecek diğer görevleri yerine getirmek.

2.12 Görev ve sorumluluklarını yerine getirirken Planlayarak Uygulamak ve uygulama esnasında gerekli Kontrolleri yaparak, sonuca ulaşmaya engel olacak risklere karşı gerekli önlemleri almak.

2.13 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi ile ilgili mevzuatlara uygun şekilde faaliyet göstermek