Kurumlar Arası Yatay Geçiş Başvuru Şartları

1) Kurumlar arası yatay geçiş için öğrencinin, kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait tüm dersleri başarmış olması ve AGNO'sunun 100 üzerinden en az 65,0 veya 4,00 üzerinden en az 2,50 olması şarttır. Tekrar dersi bulunan öğrenci yatay geçiş müracaatında bulunamaz.

2) Yerleştirmeler ilgili yönetim kurulu tarafından AGNO’nun %50’si ile adayın programın puan türünde yükseköğretime kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının (ÖSYS/YKS) %50’si hesaplamaya dahil edilerek yapılır. Eşitlik halinde üniversiteye yerleştirme puanı esas alınır. Yabancı uyruklu adayların yatay geçiş başvurularının değerlendirilmesinde adayın kendi üniversitesine kayıtlı olduğu yıldaki programın ÖSYS/YKS minimum puanı YKS Puanı olarak kabul edilir.

3) Lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.

4) İkinci öğretimden sadece ikinci öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir. Ancak, ikinci öğretim diploma programlarından başarı bakımından bulunduğu sınıfın yüzde onuna girerek bir üst sınıfa geçen öğrenciler, birinci öğretim diploma programlarına kontenjan dâhilinde yatay geçiş başvurusunda bulunabilir.

5) Kayıt dondurmuş olmak, yatay geçiş başvurusuna engel teşkil etmez.

6) Kurumlar arası yatay geçişler ancak aynı düzeydeki eşdeğer diploma programları arasında yapılabilir.

7) Öğrencinin yatay geçiş başvurusu yapabilmesi için, disiplin cezası almamış olması gerekir.