Katkı Payı ve Öğrenim Ücretleri

Katkı payı ve öğrenim ücretleri 16 Eylül – 20 Eylül 2024 tarihleri arasında Halkbank şubelerinden ve Halkbank ATM’lerinden T.C. kimlik numarasıyla, ödenebilir. Katkı payı veya öğrenim ücreti borcu olan öğrenciler ders kayıtlarını katkı payı veya öğrenim ücretini ödedikten sonra yapabileceklerdir.

→ Başarı bakımından bulundukları sınıfta ilk %10’a giren ikinci öğretim öğrencileri aşağıdaki tabloda belirtilen katkı payı tutarında öğrenim ücreti ödeyeceklerdir. Bu öğrenciler için indirimli ücret tanımlaması sisteme yapılmıştır.

Başarı Sıralamaları

Programın normal süresinde (Lisans 4 yıl / Yüksek Lisans 2 yıl / Doktora 4 yıl) mezun olamayan birinci öğretim öğrencileri, uzattıkları her dönem için öğrenci katkı payı tutarında öğrenim ücreti ödeyeceklerdir.

Programın normal süresinde eğitime devam eden birinci öğretim öğrencileri katkı payı/öğrenim ücreti ödemeyeceklerdir.

Öğrencilerin aynı anda iki lisans, iki ön lisans, iki lisansüstü programında kayıt hakkı bulunmamaktadır. Ancak (lisans-yüksek lisans) (ön lisans-lisans) (açık öğretim lisans-örgün öğretim lisans) eğitimi aynı anda alınabilir. Bu şekilde iki programda kaydı bulunan birinci öğretim öğrencilerinden kayıt tarihi itibariyle ikinci kaydı Erzurum Teknik Üniversitesi olanlardan 'Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar'a göre tablodaki birinci öğretim öğrencilerinden alınacak katkı payı tutarında öğrenim ücreti alınacaktır. Bu durumda olan öğrencilere öğrenim ücreti tanımlanmıştır.

Şehit-Gazi yakını (eş ve çocuklarından) olan öğrencilerden öğrenim ücreti alınmamaktadır. Bu durumda olan öğrencilerin ilgili belgeler ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.

Engelli raporu olan öğrencilerin, rapor ile birlikte başvurmaları halinde öğrenim ücretlerinde engellilik oranı kadar indirim yapılacaktır.

Katkı Payı ve Öğrenim Ücretleri

Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Öğrenim Ücretleri