Yaz Okulu

Kıymetli Öğrencilerimiz,

2019-2020 Yaz Okulu uygulaması ile ilgili Üniversitemiz Senatosunca alınan uygulama esasları aşağıda belirtilmiştir. Derslerin senkron (canlı) takibi, yaz okulunda alacağınız derslerde başarılı olmanız için çok önemli bir husustur. Bu kararlara dikkat ederek ders seçimini yapmanız önem arz etmektedir. Sağlıklı günler dileriz.

Yaz Okulu Uygulama Esasları

1) Dersler tamamıyla online olarak yapılacaktır.

2) Aktif öğrenmeyi önceleyecek şekilde, ders hocası tarafından ders materyalleri canlı ders öncesi paylaşılacak ve haftada en az 1 adet canlı ders esnasında kısa süreli değerlendirmeler yapılacaktır.

3) Öğrencilerin online dersleri takip edecek teknolojik imkanlara sahip olmaları kendi sorumluluklarındadır. İnternete erişememe, kotanın dolması, bağlantının kesilmesi gibi sebepler mazeret olarak kabul edilmeyecektir.

4) Her bir ders, online olarak en az 30 dakika işlenecektir.

5) Final sınavları ilan edilen tarih ve saatlerde senkron olarak yapılacaktır.

6) Mazeret sınav hakkı, mazeretlerin belgelendirilmesi ve ilgili yönetim kurulunca da kabul edilmesi kaydıyla sadece final sınavları için geçerli olacaktır.

7) Öğrenciler yaz okulunda diğer yükseköğretim kurumlarından online ve/veya yüz yüze ders alabilirler. Ancak Üniversitemizde açılmış olan dersler diğer yükseköğretim kurumlarından alınamayacaktır.

8) 2019-2020 yaz okulu dönemi ile sınırlı olmak kaydıyla, yaz okulunda ders alan öğrenciler aynı zaman diliminde staj yapabilecektir.

Yaz Okulu Takvimi

19 Haziran 2020 Yaz okulunda açılacak derslerin öğrenci bilgi sistemine Birimler tarafından tanımlanması için son tarih.

22 Haziran – 26 Haziran 2020 Yaz okulunda öğrencilerin ön kayıt için otomasyondan ders seçmeleri ve bankaya ücret ödemeleri.

22 Haziran – 26 Haziran 2020 Yaz okulunda ders alacak misafir öğrencilerin kayıt, ders seçme ve bankaya ücret ödemeleri

26 Haziran 2020 Ön kayıt işlemleri sonucunda kesin açılacak derslerin ilanı.

29 Haziran - 1 Temmuz 2020 Öğrencilerin ön kayıt sonucunda açılmayan ders/derslerin yerine, açılan ders/derslerden seçim yapmaları.

29 Haziran - 21 Ağustos 2020 Yaz okulunda online derslerin başlama ve bitiş tarihleri.

24 Ağustos - 28 Ağustos 2020 Yaz okulu online final sınavları.