YÖK Araştırma Verisi ve Açık Veri Alt Çalışma Grubu tarafından çevirisi yapılan; "Veri Yönetiminde Araştırmacılarla Etkileşim: Örnek Çalışmalar Kitabı erişime açılmıştır.

Yükseköğretim Kurulu bünyesinde "açık bilim ve açık erişim" konularında çalışmalar devam etmektedir. Bu kapsamda üniversiteler için araştırma veriü yönetimi planı hazırlamak, açık veri ve araştırma verisi ile ilgili dünyadaki gelişmeleri izlemek, ilgili kurumlarla işbirliği yapmak, eğitimler vermek, özellikle Avrupa ile uyumlu birlikte çalışabilir sistemler oluşturulmasına destek vermek, raporlar hazırlamak ve çeviriler yapmak amacıyla oluşturulan YÖK Araştırma Verisi ve Açık Veri Alt Çalışma Grubu tarafından çevirisi yapılan; "Veri Yönetiminde Araştırmacılarla Etkileşim: Örnek  Çalışmalar Kitabı"   buradan ulaşablirsiniz.