VARDA SkyTeam Projelerini Anlattı

Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden oluşan VARDA SkyTeam takımı, “Proje Takımları Bilgilendirme Konferansı” düzenledi.

ETÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferan Salonu’nda düzenlenen konferansa Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Soysal ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Fatih Yetim’in yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

VARDA SkyTeam takımını oluşturan öğrenciler eylül ayında düzenlenecek olan Teknofest 2019 Teknoloji yarışmasına hazırlık aşamalarını anlatırken, hazırladıkları model uydu, roket ve jet motoru projelerini tanıttılar. VARDA SkyTeam takımı üyesi öğrenciler, konferansın amacının aynı zamanda diğer Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerini bu gibi bilimsel etkinliklere ve yarışmalara teşvik etmek olduğunu ifade ettiler.

Konferansta söz alan Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak “Öğrencilerimizin bu gibi bilimsel projeler içerisinde daha çok olmaları bizim en büyük temennimiz. Aynı zamanda bilimsel projelere destek olmak anlamında elimizden geleni yapıyoruz. Bu proje ve yarışmalar öğrencilerimizin daha nitelikli bireyler olmaları yolunda birer fırsattır” ifadelerini kullandı.

VARDA SkyTeam geçtiğimiz yıl İstanbul Yeni Havalimanı'nda Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve TURKSAT işbirliği ile düzenlen ve Türkiye'nin ilk Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olma özelliğini taşıyan Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ndeki model uydu yarışmasına katılmış ve Türkiye 4.’sü olmuştu.