Üniversitemizde KOSGEB Destek Programları Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

Üniversitemizde Erzurum Teknoloji Transfer Ofisi ve Erzurum KOSGEB Müdürlüğü tarafından düzenlenen “KOSGEB Destek Programları Bilgilendirme Semineri” düzenlendi. Seminere Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ÇAKMAK, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İrfan KAYMAZ, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Tuba YETİM, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih YETİM, Teknoloji Transfer Ofisi Müdürümüz Doç. Dr. Ahmet DUMLU, KOSGEB Erzurum Müdürü Umut TAN, KOSGEB KOBİ Uzmanı Adem GÜLTEKİN, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Seminer kapsamında KOSGEB KOBİ Uzmanı Adem GÜLTEKİN tarafından KOSGEB’ in sağladığı “Girişimcilik, AR-GE Teknolojik Üretim, İşletme Geliştirme, KOBİ Finansman, İŞGEM/TEKMER” destekleri hakkında ayrıntılı bir sunum yapıldı.  Özellikle öğrencilerin faydalanabileceği KOSGEB Girişimcilik Destekleri hakkında bilgiler veren Adem GÜLTEKİN konuşmasında “bu programın öğrenciler ve üniversite mezunları için yeni bir kariyer fırsatı olduğunu” ifade etti.  KOSGEB AR-GE projelerinde akademisyenlerin aktif olarak görev alabileceği Hakemlik, İzleyici ve Kurul üyelikleri süreçleri hakkında bilgiler verilen seminerde Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ÇAKMAK KOSGEB yetkililerinin yapmış olduğu proje bilgilendirme sunumu için bir  teşekkür konuşması yaptı. Konuşmasında Prof Dr. ÇAKMAK “akademisyenlerin ve öğrencilerin akademik projelerinin finansal desteklerinde bir diğer destek mekanizmasının KOSGEB olduğunu ve özellikle öğrencilerimizin ve mezunlarımızın KOSGEB’ in sunduğu fırsatlardan yararlanması gerektiğini” ifade etti. Teşekkür plaketi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından program sona erdi.