Üniversitemizde Eğitimde Motivasyonu Etkileyen Unsurlar Konferansı Düzenlendi

Üniversitemiz Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü öğrencilerinin yer aldığı Gen Aktüel Kulübü her hafta salı günleri çok değişik konuları merkezine alan seminer programları düzenlemeye devam ediyor. Bu haftaki konuğu Atatürk Üniversitesi  Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Mustafa SÖZBİLİR “Eğitimde Motivasyonu Etkileyen Unsurlar” başlıklı seminer verdi.

Çok sayıda  öğrenci ve öğretim üyesinin katıldığı konferansta, Prof. Dr. Mustafa SÖZBİLİR, “Motivasyon nedir? Başarı ve motivasyon arasında nasıl bir ilişki vardır? Başarıyı olumsuz etkileyen faktörler nelerdir?” gibi konuları ele alarak katılımcıları bu konular hakkında bilgilendirdi. Aynı zamanda özgüven eksikliği, öğrenilmiş çaresizlik, mazeret bulma alışkanlığı vb. gibi konularda da bilgilerini öğrenci ve akademisyenlerle paylaşarak eğitimde ve yaşamın diğer alanlarında motivasyonun oldukça önemli olduğuna değindi.

Konferans sonunda Fen Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Ümit İNCEKARA, Prof. Dr. Mustafa SÖZBİLİR’e sunumlarından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.