TÜBİTAK tarafından İki Projemiz Daha Kabul Edildi. (27.02.2023)

Fakültemiz öğretim üyelerinin danışmanlığında sunulan projelere TÜBİTAK'dan destek geldi.

Danışmanlığını Fakültemiz Temel Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Songül Duman yaptığı “Yeşil Sentez Yöntemiyle Hazırlanan CQDs Tabanlı NiO@CuO Arayüzeyli n-Si ve p-Si Fotodiyotların Oluşturulması ve Atık Sulardaki İlaç Gideriminin Fotokatalitik Etkinliğinin Belirlenmesi” başlıklı projesiyle Canan Karaca TÜBİTAK 2218 ve danışmanlığını  Fakültemiz Temel Bilimleri Bölümü Öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Yusuf AKBABA ile ile Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Enes Aslan’ın yaptığı “Alfa Lipoik Asit ile Konjuge Edilen Hekzagonal Bor Nitrür İlaç Taşıma Sistemine Yüklenen Karbamat Türevlerinin Beyin Kanserine Karşı Etkinliğinin İncelenmesi” başlıklı projesiyle Işıl Nihan Korkmaz  TÜBİTAK 2218 Yurt İçi Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı Kapsamında destek almaya hak kazanmıştır.

Öğretim üyelerimizi ve proje ekibini tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.