TÜBİTAK'tan Projelerimize Destek!

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Numan YANIKLAR, Ahmet Ziyaeddin YILDIRIM, Temel Nihat BÜYÜKKURT ve Ömer TÜRKEŞ tarafından TÜBİTAK’a sunulan “Robotik Sistemlerden Alınan Yüksek Çözünürlüklü Görüntülerin Yüksek Çerçeve Hızlarında İşlenmesi” başlıklı proje, “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2020/2 dönemi kapsamında Lisans Araştırma projesi olarak TÜBİTAK tarafından desteklenmiştir. Akademik danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Ali ÜNLÜTÜRK’ün üstlendiği proje kapsamında 6-DOF robotik bir kol üzerinde bulunan kameradan elde edilen yüksek çözünürlüklü görüntüler yüksek çerçeve hızlarında işlenecektir. Geliştirilecek olan CUDA tabanlı görüntü işleme yazılım hiyerarşisi son zamanlarda yaygın olarak kullanılan İnsansız Hava Araçları (İHA) yardımıyla elde edilen görüntülerin değerlendirilmesi, otonom araçların denetimi gibi görüntü işleme tabanlı çok farklı uygulamalarda da kullanılabilecek esneklikte olacaktır.

Danışmanlığını Dr. Öğretim Üyesi Hacı Mehmet GÜZEY’in yaptığı bir diğer bitirme projesinde Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizden Aktay EŞSİZ, Eren DAĞ, Talha AKIN, Ahmet Yüksel SOYKAN ve Mehmet Emin ŞENER tarafından sunulan “Akıllı Arı Kovanı Projesi” başlıklı proje aynı kapsamda TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görüldü.Derin öğrenme metodlarından faydalanılarak, Kovan içindeki arı hareketlerinin izlenmesi, vorroa bitinin tespiti ve sıcaklık verilerine göre iklimlendirme çalışmaları yapılacaktır. Proje kapsamında tasarlanacak kovan ile kovan veriminin arttırılması ve kovan içi verilerin arıcı ile paylaşılması amaçlanmıştır.

Değerli öğrencilerimizi ve akademik personelimizi tebrik eder başarılarının devam etmesini dileriz.