Üniversitemizde Fidan Dikimi Etkinliği Gerçekleşti

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlatmış olduğu "Geleceğe Nefes" projesi kapsamında bugün üniversitemizde yeni fidanlar toprak ile buluştu. Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ÇAKMAK’ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte idari ve akademik personellerimiz fidan dikimi için çalıştılar. Gelecekteki kampüs alanımız ekilen bu ağaçlar ile şekillenerek bambaşka bir güzelliğe bürünecektir. Sonraki nesiller için ise daha doğal ve insanın ruhunu ferahlatan bir atmosfere sahip olacaktır. Bu atmosferin oluşmasında emeği geçen tüm personellerimize teşekkür ederiz. Rektörümüz Prof. Dr Bülent ÇAKMAK; “Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz.” Hadis-i Şerif’ini hatırlattıktan sonra ağaç dikmenin önemi üzerinde durarak “Doğa bize karşı hep cömert davrandı, biz de doğaya karşı olan görevimizi öncelikle ona teşekkür ederek gerçekleştirmeliyiz. Bunun da en güzel yolu ağaç dikmektir. Ağaç dikmek; sadece oksijen açısından yapılan bir yatırım değil aynı zamanda erozyon, kuraklık ve sel gibi afetlere karşı bir tedbirdir.” sözlerini kaydetti.

Bir araya gelinerek gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliği, salgın yüzünden zor günler geçirdiğimiz bu dönemde yüzlerin gülümsemesine bir nebze de olsa katkı sağladı. Umuyoruz ki bu zor zamanlar atlatılacak, ekilen fidanlar büyüyecek ve geleceğe verilen nefesler sonraki nesillerin de benimseyeceği bir devinim olacaktır.