Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ÇAKMAK'ın "8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı"

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Rektör Çakmak yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

Medeniyet tarihimiz boyunca kadın; ailenin ve toplumun ana unsuru olmuştur. "Cennet anaların ayakları altındadır" felsefesi doğrultusunda kadınlarımız, her daim bireysel ve toplumsal olarak kültürümüzün en önemli yapı taşı olmuştur. Kültürlü, ahlaklı ve sağlıklı bireylerin yetişmesi için iyi bir eğitimin gerekliliğine inanmaktayız. Eğitimin ise temelde ailede, özellikle annede ve dolayısıyla kadında başladığı tartışılmaz bir gerçektir. Cumhuriyet tarihimizde seçme seçilme hakkının kadınlarımıza tanınmasıyla da bu konuda dünyada bir ilke imza attığımız gibi bundan sonraki süreçte de demokrasimizin gelişmesinde en etkin rollerden birini de hiç şüphesiz kadınlarımız oynayacaklardır. Savaşlar, yıkımlar ve felaketlerle kavrulan günümüz dünyasının bu buhrandan çıkmasındaki en önemli faktör yine dünya anneleri olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz kadınları olmak üzere tüm dünya kadınlarının "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü en içten dileklerimle kutlarım.