Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Çakmak, 18 Mart Çanakkale Zaferi Törenlerine Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Çakmak, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümü münasebetiyle Kars Kapı Şehitliği’nde düzenlenen törene katıldı.

Programa; Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum 9. Kolordu Komutanı Veli Tarakçı, İyi Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ve Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül’ün yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, şehit yakınları, gazilerimiz ve vatandaşlarımız katıldı.

Anma programında, şehitler anıtına çelenk bırakılmasının ardından Erzurum Müftüsü Hasan Hüsnü Sula şehitlerimiz için dua etti. Programda, 2016 yılında Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Piyade Tankçı Er Oğuzhan Karaca’nın kardeşi Nursema Karaca Erzurum Valisi Okay Memiş’e eşlik etti. Şehidin küçük kardeşi Nursema Karaca, Vali Okay Memiş ile birlikte abisinin mezarına karanfil bıraktıktan sonra abisi ve tüm şehitlerimiz için dua etti.