Özelleştirme İhaleleri Eğitimi

Ankara Sosyal bİLİMLER üNİVERSİTESİ ASBÜSEM bünyesinde açılacak olan Özelleştirme İhaleleri Eğitimi'nin amacı 4046 sayılı Kanun kapsamında gerçekleştirilmekte olan özelleştirme uygulamaları yatırımcılar için çeşitli fırsatlar sunmaktadır. Çeşitli sektörlerde hisse ve varlık satışı ile işletme hakkı devirleri, yatırımcıların ilgisini çekmektedir. Sunulan portföy çeşitliliği, gerek küçük ve orta ölçekli gerekse büyük ölçekli yatırımcılara hitap etmektedir. Özellikle yatırımların değeri arttıkça özelleştirme uygulamalarının takibi, ihale süreçlerinin yönetilmesi ve olası hukuki uyuşmazlıkların çözümü konusunda uzman desteğinin alınması önem kazanmaktadır. Öte yandan özelleştirme mevzuatının teknik ve detaylı olması, özelleştirme hukuku alanında yetişmiş uzman sayısının az olmasına yol açmaktadır. Bu sertifika programı ile söz konusu eksikliğin giderilmesi amaçlanmakta olup eğitim, başta özelleştirme alanında yetkinlik kazanmak isteyen avukat ve hukukçular olmak üzere, özelleştirme ihalelerine ilgi duyan yatırımcılar ve bu alanda kendilerini geliştirmek isteyen diğer meslek gruplarına mensup kimselere açıktır.