Öğretim Üyemizin Projesi Hollanda Araştırma Komisyonu Tarafından Desteklendi

Üniversitemizin Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mahmut TUTAM, TÜBİTAK tarafından desteklenen "Optimization of Order-Picking Warehouse Designs With Collaborative Robots" başlıklı doktora sonrası çalışmalarını yapmak üzere misafir öğretim üyesi olarak Erasmus Üniversitesi'nde bulunmaktadır.

Hocamızın "Cobot order picking strategies" projesiyle araştırmacı olarak katıldığı, 6 üniversite ve 11 şirket ile oluşturulan konsorsiyumun önerdiği "Three explorations in logistics and the supply chain" başlıklı proje Hollanda Araştırma Komisyonu tarafından 150.000 Avro bütçe ile desteklenmeye layık görülmüştür.

Proje kapsamında, aşırı arz belirsizlikleriyle karşı karşıya olan gıda bankalarının maruz kaldığı toplumsal sorunun ele alınması (ROSFEP-project), insanlar ve robotlar arasında dinamik yeni işbirliği stratejilerinin geliştirilmesi (COBOT-project) ve otomatikleştirilmiş ulaşım için akıllı aktarma merkezleri arasındaki taşıma koridorlarının geliştirilebilmesi için uygulanabilirlik analizinin yapılması (iCARGO-project) planlanmaktadır.

Erzurum Teknik Üniversitesi ailesi olarak hocamızı çalışmalarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Konsorsiyum Üyeleri: Tilburg University, Erasmus University Rotterdam, HAN University of Applied Sciences, University of Twente, University of Melbourne, Erzurum Technical University, Voedselbanken Nederland, STC Rotterdam (Sharehouse lab), Ceva, Gall & Gall, Probotics, Toyota MH, XL Business Park, Combi Terminal Twente, Bolk Container Transport, Port of Twente, Regio Twente