Öğrencilerimizin "Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projesi" TÜBİTAK Tarafından Desteklenmeye Layık Görüldü

Üniversitemiz Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizden Osman Metehan AYDIN, Celal Furkan TARBA ve Mustafa ŞİMŞEK tarafından sunulan “Nesnelerin Interneti (Iot) Teknolojisine Dayalı Prototip Bir Ürün Ayıklama Otomasyon Sisteminin Tasarımı ve Kontrolü” başlıklı 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görüldü.

Akademik danışmanlığını Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. Ahmet DUMLU’ nun ve sanayi danışmanının ise Ata Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren ADA Güzey Müh. Ltd. Şti. firmasının üstlendiği sanayi projesi kapsamında öğrencilerimiz, endüstride kullanılan klasik ürün ayıklama sistemlerinin aksine geliştirecekleri sisteme Nesnelerin Interneti Teknolojisi (IoT) kazandıracak ve Endüstri 4.0’ a uygun akıllı bir prototip ürün ayıklama otomasyon sistemi tasarlayacaklar. Kullanıcı dostu bir Android yazılım ve kablosuz ağ üzerinden kontrol edilecek olan robotik otomasyon sisteminin, sanayicilerinin yeni geçiş yapmaya çalıştıkları Endüstri 4.0 uygulamalarına katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Öğrencilerimizi ve danışmanlarını tebrik eder başarılarının devamını dileriz.