Mehmet Âkif ve İstiklâl Marşı Yılı (1 Temmuz 2021)

06 Mart 2021 tarihinde yayınlanan 2021/6 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2021 yılı İstiklal Marşı’nın Milli Marş olarak kabul edilişinin 100. Yılı olması münasebetiyle “Mehmet Âkif ve İstiklâl Marşı Yılı” olarak kabul edilmiştir. Bu kapsamda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde yer alan Troyacademy dergisi 2021 Eylül ayında “Mehmet Âkif ve İstiklâl Marşı Yılı Özel Sayısı” olarak çıkarılacaktır. Konuyla ilgilenen akademisyen ve araştırmacıların “Mehmet Âkif ve İstiklâl Marşı Yılı” Özel Sayısında yer almasını istedikleri çalışmalarını en geç 01 Temmuz 2021 tarihine kadar web sayfasında belirtilen yazım kurallarına uygun olarak sistem üzerinden yüklemeleri gerekmektedir. Dergide bilimsel araştırma ölçütlerine uygun olarak “Mehmet Âkif ve İstiklâl Marşı” temasına uygun olarak sosyal bilimler alanında yapılmış ve daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış olan; doktora ve yüksek lisans çalışmalarından elde edilen sonuçların bir bölümünden ya da tümünden yararlanarak hazırlanmış olan bilimsel makaleler, araştırmainceleme makalesi türünden çalışmalar ve derleme yazıları yayımlanır.

Konuya ilişkin ayrıntılı bilgiler http://troyacademy.dergi.comu.edu.tr/ web adresinde yer almakta