ETÜSEM, İHA Yetkili Eğitim Kuruluşu Oldu

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETÜSEM) tarafından Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na (KUDAKA) 2021 Yılı Teknik Destek Programı 2. Dönem Başvuruları kapsamında sunulan ve desteklenen “İHA1 Ticari Pilot ve Eğitici Eğitimi” projesi hayata geçirildi

Proje ile İnsansız Hava Aracı (Drone) Pilotluğu için ETÜ personelinden oluşan 20 kişilik ekibe önce teorik ve uygulamalı İHA1 Eğitimi, sonrasında ise Eğiticinin Eğitimi gerçekleştirildi. Daha sonra yetkili eğitim kuruluşu olmak için gerekli koşullar sağlanarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne (SHGM) başvuru yapıldı. Yapılan değerlendirmelerden sonra 18 Ekim 2021 tarihi itibariyle ETÜSEM, İHA0 ve İHA1 programları için Türkiye genelinde yetkilendirilmiş toplam 57 kuruluştan biri olarak büyük bir başarıya imza attı. Aynı zamanda Doğu Anadolu Bölgesi’nde bu yetkiye sahip 3, Türkiye genelinde ise 34 üniversiteden biri oldu.

İHA kullanımının ülkemizde her geçen gün yaygınlaştığını ve önem kazandığını söyleyen İHA0/İHA1 Programları Yetkili Mesul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet İlker Akbaba: “ETÜSEM’in SHGM’ye Bağlı Yetkili Eğitim Kuruluşu olması ile İHA Pilotluk Eğitiminin daha fazla kişiye ve uygun maliyetle ulaşması noktasında Türkiye genelinde 18 yaş ve üzeri talep eden her kesimden katılımcıya eğitim vermeye başladık” dedi.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü 11.11.2021