ETÜ’DEN ERZURUM SANAYİCİSİNE DESTEK

Erzurum Teknik Üniversitesi bünyesinde üretilen bilginin sanayiye aktarılması amacıyla kurulmuş olan Erzurum Teknoloji Transfer Ofisi (ERZURUM-TTO) şehrimizdeki sanayicilerimize önemli destekler sunmaya başladı. 2017 yılında kurulan Erzurum-TTO düzenli olarak gerçekleştirilen firma ziyaretleri ile üniversite ve sanayi arasında köprü işlevi görmeyi amaçlıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Çalışma Grubu Başkanı (KÜSİ ÇG) ve ETÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram ŞAHİN başkanlığında TTO uzmanları, öğretim üyeleri ve kamu temsilcileri ile düzenli olarak gerçekleştirilen firma ziyaretlerinde sanayicilerimize üniversitenin öğretim üyesi, laboratuvar ve atölye altyapısı tanıtılıyor. Bu altyapıların sanayicimizin ve esnafımızın kullanımına her daim açık olduğu vurgulanıyor. Bu kapsamda yapılan faaliyetler sonunda Erzurum Sanayiinde faaliyet gösteren Harbiye Makine A.Ş. isimli firmamızın kavramsal tasarımını gerçekleştirdiği fikri Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinin ücretsiz olarak verdiği akademik danışmanlık ve Erzurum TTO’nun proje yazma hizmeti ile TÜBİTAK-TEYDEB (Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı)’na sunuldu. Süreç sonunda firmamızın projesi TÜBİTAK-TEYDEB tarafından desteklenmeye layık görüldü. Firmanın fikri ETÜ öğretim üyeleri ve TTO desteğiyle prototip ürüne dönüştürülecek sonrasında patent ve üretim süreci başlatılacak.

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram ŞAHİN, Müh. Mimarlık Fakültemiz Dekanı Prof. İrfan KAYMAZ, proje danışmanı Öğr. Üyesi. Dr. Eyüphan MANAY ve Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı İbrahim BUĞDAYCI ile firmaya yapılan tebrik ziyaretinde “Bir Teknik Üniversite olarak eğitim faaliyetlerinin yanı sıra Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği kapsamında sanayimiz ile işbirliği ortamını daima sıcak tutma çabalarımızın meyvelerini vererek ülkemize, bölgemize, şehrimize ve firmalarımıza katkılar sağlaması bizleri mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.  Prof. Dr. ŞAHİN “Rektörümüz Prof. Dr. Muammer YAYLALI ETÜ’nün ülkemizin sayılı teknik üniversitelerinden biri olduğunu ve şehrimizin problemlerine çözümler üretme misyonuyla yapılandırıldığını her fırsatta dile getirmektedir. Kuruluşundan itibaren stratejik amaçlarını ve hedeflerini gerçekçi bir şekilde belirleyen ETÜ, yeni projeleriyle önümüzdeki süreçte de hizmetlerine devam edecek. Tüm sanayicilerimizi her türlü destek için ve öğretim üyelerimizle fikir alışverişinde bulunmak için Mühendislik-Mimarlık Fakültemiz binasında bulunan Erzurum TTO’ya çay içmeye bekliyoruz” dedi.