ETÜ’de Sanayi 4.0 Konferansı Yapıldı

Erzurum Teknik Üniversitesi’nde 4. Sanayi Devrimi olarak adlandırılan “Sanayi 4.0” kavramının anlatıldığı “Sanayi 4.0 Geleceğin İş Ortamı, İşgücü ve Girişimci Kavramı” konferansı yapıldı.

Erzurum Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve ETÜ İnovatif Gençlik Topluluğu’nun organize ettiği programda, Erzurum Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet İlker Akbaba’nın yaptığı açılış konuşmasının ardından Elektronik Mühendisi ve Yönetim Danışmanı Turgut Abacıoğlu “Sanayi 4.0” kavramını anlattı.

Abacıoğlu, ilk üç sanayi devrimini kaçırmış olan Türkiye’nin, toplumu ilgilendirdiğinden dolayı “Toplum 4.0” olarak da adlandırılan, 4. Sanayi Devrimi “Sanayi 4.0” sürecine nasıl entegre olacağını anlattı.

Sanayi 4.0’la beraber endüstrinin ve toplumun nasıl şekilleneceğinin ve sürecin en önemli faktörü olacak olan yapay zekayla beraber insanların hayat tarzlarıyla tüketim alışkanlıklarının nasıl şekilleneceğinin de ele alındığı konferansta soru – cevap kısmının ardından Turgut Abacıoğlu’na teşekkür belgesinin takdim edilmesiyle konferans sona erdi.