ETÜ'de Hibrit Eğitim Çalışmaları Devam Ediyor.

Üniversitemizde eğitim kalitesinin arttırılmasını hedefleyen dijital dönüşüm çalışmaları hızla devam etmektedir. Bu kapsamda, yenilikçi eğitim teknolojilerinin kullanımını teşvik etmek amacıyla akıllı tahta temin edilmiş ve 07.02.2024 tarihinde Mühendislik Fakültesi dersliğinde öğretim üyelerine tanıtılmıştır. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen eğitimde, Öğr. Gör. Emrah ŞİMŞEK' tarafından akıllı tahtanın kullanımıyla ilgili detaylı bilgilendirme yapılmış, ayrıca Blackboard sistemi entegrasyonundan akıllı tahta yazılımlarına ve etkili hibrit eğitim süreçlerine kadar çeşitli konular ele alınmıştır. Bu bilgilendirme sürecinin yanı sıra, öğretim üyelerinin dijital teknolojilerle desteklenen yeni öğretim yöntemleri konusundaki görüşleri ve önerileri de alınmış ve bu doğrultuda çalışmalar yapılması kararlaştırılmıştır.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ÇAKMAK'ın üniversitemizin stratejik hedefleri ve bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdiği seminerde, hibrit sınıf kurulumlarının birimlerin ihtiyaçlarına göre devam edeceği vurgulanmıştır.