ETÜ, Kamu Kurumları ile Fikir Alışverişlerini Sürdürüyor

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak; kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) iş birliklerini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirdiği istişare görüşmelerine devam ediyor.

Bu kapsamda; ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ve ETÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETÜSEM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet İlker Akbaba, "ETÜSEM - Kamu Sektörü/Özel Sektör/STK İstişare Buluşmaları" kapsamında ilk olarak Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Erzurum İl Müdürü Umut Tan'ı misafir etti. Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmede kamu ve özel kuruluşları ortak paydada buluşturabilmek amacıyla karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Rektör Bülent Çakmak: “Yüksek Teknolojiyi Erzurum’a Çekmeye Çalışıyoruz”

Daha sonra Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Lütfü Yücelik'i ziyaret eden Rektör Bülent Çakmak ile ETÜSEM Müdürü Ahmet Akbaba; ETÜSEM'in faaliyetleri, merkez bünyesinde oluşturulacak danışma kurulu ve yapılabilecek iş birliklerini hakkında konuştular.

Erçimsan Holding’te gerçekleşen ziyarete, ETÜ’nün çalışmaları hakkında Lütfü Yücelik ile bilgi paylaşımında bulunan Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak, özellikle üniversite-sanayi iş birliğinin önemine dikkat çekerek çalışmalarını bu kapsamda yürütmek için çaba gösterdiklerini belirtti. Özellikle son günlerde gündemde olan Aselsan ve Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) ile iş birliği içerisinde olduklarını ve ortaklaşa çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Rektör Prof. Dr. Çakmak, “ETÜ olarak yüksek teknoloji yatırımlarının şehrimizde olması için yoğun gayret gösteriyoruz. Şehirde bu kültürün yerleşmesi için samimi bir çaba içerisindeyiz. Bu manada ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve ekibine ETÜ ile ortak çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor kendilerine başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

İŞKUR Erzurum İl Müdürlüğü Ziyaret Edildi

Heyet son olarak Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Erzurum İl Müdürü Abdulkadir Mutlu'yu ziyaret etti. Rektör Bülent Çakmak ve ETÜSEM Müdürü Ahmet Akbaba’yı misafir etmekten dolayı oldukça memnuniyet duyduğunu ifade eden Mutlu, kamu-üniversite-sanayi iş birliğinde bölgesel odaklı çalışmanın öneminden bahsederek misafirleri ile yapılabilecek ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Rektör Bülent Çakmak ise: “Erzurum Teknik Üniversitesi olarak ortak akıl ile hareket ederek, paydaşlarımızla birlikte çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. İnanıyorum ki bu gayretlerimiz sürecek ve ortak geleceğimiz için birlikte başarmaya devam edeceğiz” dedi.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü 15.04.2021