ETÜ Yaya Öncelikli Trafik Güvenliği Seminerinde

Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanabilmesi için her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü kutlanan Karayolu Trafik Güvenliği Günü münasebetiyle ‘Yaya Öncelikli Trafik Güvenliği’ konulu seminer düzenlendi.

Erzurum Valiliğinin organize ettiği seminer programında Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Yasin ÇODUR bir sunum gerçekleştirdi.

Yaya güvenliği, Yaya geçidi, Alt geçitler, Okul geçitleri, Üst geçitler, Işıklı işaret cihazlarının olduğu yerlerin tanımlarını yapan Erzurum Teknik Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Yasin ÇODUR, “Yayalar cadde ve sokaklarda yürürken kaldırımların sağ tarafında yürümesi gerekiyor. Türkiye’de trafik sağdan aktığı için bu sebeple biz de kaldırımların sağında yürümeliyiz. Ülkemizde meydana gelen kazaların istatistik verilere göre sürücülerden kaynaklı hataların ön planda olduğunu görüyoruz. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74. Maddesinde yapılan değişikliğe göre, ‘Sürücüler, görevli bir kişi veya ışık bulunmayan kavşak giriş çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar’ hükmünün getirilmesiyle Türkiye’de farkındalık uygulaması yapıldı.” dedi.