Erasmus+ Başvurusu Kabul Edilen/Online Yabancı Dil Sınavına Girmeye Hak Kazanan Adayların Listesi ve Sınav Hakkında Bilgilendirme

Başvurusu kabul edilen ve 29-30 Nisan 2021 tarihlerinde yapılacak Erasmus+ Online Yabancı Dil Sınavına katılacak öğrencilerin listesi için buraya tıklayınız.

Online Yabancı Dil Sınavı Hakkında Bilgilendirme

- Sınav iki aşamalı olarak yapılacaktır.

1.      Sınav: 29.04.2021 (Perşembe) saat: 15:00'de başlayacaktır

2.      Sınav: 30.04.2021 (Cuma) yapılacaktır. Saat: her adaya özel saat dilimi verilecektir. Kendilerine atanmış saat dilimini kontrol etmek ve o saat diliminde sınavda bulunmak adayın sorumluluğundadır.

·       - Sınavın ilk aşaması olan Yabancı Dil Yazılı Sınavı 29 Nisan 2021 (Perşembe) tarihinde 15.00 de başlayacak ve sınav süresi 80 dakika olacaktır. (İlk aşamadan alınan puanlar gün içinde açıklanacaktır.

- Sınavın ilk aşamasına adaylar Blackboard sisteminde bulunan ‘2020-2021 Erasmus Muafiyet Sınavı’ sınıfından  giriş sağlamalılardır. Sınavdan önce kimlik kontrolü yapılacağı için en geç 14:30'a kadar sınıfa giriş yapılmalıdır. Sınav boyunca adayların kameralarını açık tutmaları gerekmektedir.

·       - Yabancı Dil Yazılı Sınavından 34 ve altı puan alan adaylar ikinci aşamaya geçmeye hak kazanmazlar. İkinci aşamaya girecek olan öğrencilerin listesi Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından yayımlanacaktır.

·      - İkinci aşama olan Yabancı Dil Sözlü Sınavı konuşma becerilerini test etmeye yönelik olacaktır ve adayların 1. aşama sınavına girdikleri sınıfta yapılacaktır. Adaylara sınav saati ile ilgili bilgiler hem Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasında hem de blackboard’da kayıtlı oldukları sınıfta yayınlanacaktır; bu sebeple bu sayfaları sürekli kontrol etmek adayın sorumluluğundadır. (Yabancı Dil Sözlü Sınavına tam size atanan saat diliminde girmeniz gerekir; erken ya da geç girilmesi durumunda doğacak olan sonuçlardan aday sorumludur.)

·       - Sınavın 1. ve 2. Aşaması Blackboard üzerinden yapılacak olup, sınav günü öğrencinin internet, kamera ve mikrofon ile ilgili yaşayacağı muhtemel problemler adayın sorumluluğundadır. Bu sebeple sınav günü bilgisayarınızın mikrofon ve kamerasının çalıştığından emin olunuz.

Sınavınızda başarılar dileriz.

ETÜ Erasmus Kurum Koordinatörlüğü