Bir Yeni Projemiz Daha Tübitak Tarafından Desteklendi

Üniversitemiz Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizden Ahmet Birkan NAMLI, Mehmet Yaşar ÖZKAN, Metin DİKİCİ ve Yusuf Ziya GÖÇER tarafından sunulan “İHA ile Görüntü İşleme Teknikleri Yardımıyla Enerji Hatlarının Kontrolü” başlıklı 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görüldü.

Akademik danışmanlığını Doç. Dr. Nur Hüseyin KAPLAN’ ın üstlendiği proje kapsamında öğrencilerimiz, tasarlayacakları İHA ile Yüksek Gerilim Hatları için güzergâh planlaması ve kontrolü yapacaklardır. İHA ile elde edilecek güzergâh görüntüleri, görüntü işleme algoritmaları yardımıyla işlenecek ve alternatif güzergâhlarda bulunan toplam ağaç sayısı ile kesilmesi gereken ağaç sayısını raporlayarak optimum güzergâh tespiti yapacaklardır.

Öğrencilerimizi ve danışmanlarını tebrik eder başarılarının devamını dileriz.