Beş Öğretim Üyemiz Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Arasında

Stanford Üniversitesi’nden Prof. Dr. John P. A. IOANNIDIS ve araştırma ekibi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda her yıl dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı son liste geçtiğimiz günlerde Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayımlandı.

Kariyer Boyu Etki ve Yıllık Etki olmak üzere iki kategorinin bulunduğu liste atıf sayısı, h-indeksi, hm_indeksi, patent sayısı, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve atıf yapan makalenin yayımlandığı derginin etki değeri gibi uluslararası ölçütlere göre belirlendi.

Bilim insanlarının yalnızca 2020 yılında yapmış olduğu çalışmaların dikkate alınarak oluşturulduğu listede, yüzde 2’lik dilime giren 190.063 bilim insanı sıralandı. Sıralamaya Türkiye’den 1.150 Öğretim Üyesi girerken, bu listede Erzurum Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. İrfan Kaymaz, Prof. Dr. Ali Fatih Yetim, Doç. Dr. Güven Turgut, Doç. Dr. Abdulkerim Karabulut ve Doç. Dr. Salih Akpınar olmak üzere 5 öğretim üyesi yer aldı.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak: “ETÜ’nün uluslararası platformlarda da adını duyurabilmek için büyük bir azimle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2019’da bu listeye 3 akademisyenimizle katılırken 2020’de bu sayı 5’e yükseldi. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu sayıyı çift hanelere çıkartarak Erzurum’u ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle yapmış oldukları çalışmalarla dünyanın en etkili bilim insanları listesine girmeyi başaran akademisyenlerimizi gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü 02.11.2021