Asya Pasifik Çalıştayı: Yeniden Asya Açılımı Çerçevesinde Fırsatlar ve Zorluklar Adlı Çalıştay

Malumları olduğu üzere Başkanlığımız ülkemiz ile diğer ülkeler ve kardeş topluluklar arasındaki sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çeşitli faaliyetler yürütmektedir. 5 Ağustos 2019 tarihinde Dışişleri Bakanlığımız tarafından duyurulan “Yeniden Asya” girişimi ülkemiz ile Asya-Pasifik bölgesinde bulunan ülkeler arasında ikili, bölgesel ve uluslararası konularda iş birliğinin güçlendirilmesini amaçlamaktadır. Bu doğrultuda bölgeye yönelik akademik ilginin arttırılması, Türkiye’nin Asya-Pasifik coğrafyasında karşılaşabileceği zorluklar ve fırsatların geniş bir muhasebesinin yapılabilmesi amacına hizmet edecek bir çalıştay programı planlanmaktadır. Bahse konu çalıştay programı ile alanlarında uzman akademisyenler tarafından ülkemizin Asya-Pasifik bölgesine yönelik geliştireceği siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel faaliyetler ile bu faaliyetlerin gerçekleştirilmesinde karşılaşılabilecek tehditler ve dezavantajlı durumlar tartışılarak akademik bir literatürün önünün açılması hedeflenmektedir. Bu çerçevede Başkanlığımızın destekleri ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Osmanlı Malay Dünyası Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (OSMAD) ile Ankara Üniversitesi Asya-Pasifik Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (APAM) iş birliğinde “Asya Pasifik Çalıştayı: Yeniden Asya Açılımı Çerçevesinde Fırsatlar ve Zorluklar” başlıklı bir çalıştay programı düzenlenecektir. Söz konusu çalıştay programına üniversitelerden akademisyen ve öğrenci düzeyinde dinleyici katılımının gerçekleştirilmesinin yararlı olacağı değerlendirilmektedir. Ekte içerik detayları gönderilen ve 26-27 Mayıs 2021 tarihlerinde çevrimiçi olarak düzenlenecek olan çalıştay programına üniversitenizden olabilecek katılım başvurularının yenidenasya.fsm.edu.tr internet sitesi aracılığıyla gerçekleştirilecektir.

Detaylar için tıklayınız.