"AGRIATHON" Yeni Nesil Tarım Hackathon Etkinliği Tamamlandı

Etü Kristal Merkezimizde lisans ile lisansüstü düzeyde öğrenim gören çok sayıda öğrencinin katılımıyla "AGRİATHON"Yeni nesil tarım Hackathon etkinliği düzenlendi. İnovasyonun Eğlenceli Yüzü Hackathon Etkinliğinde Mentörlerimiz  tarafından oluşturulan  takımlar  tüm ihtiyaçlarının karşılandığı 24 saat boyunca serbest  çoğu zaman kamp havası içinde geçen Hackathon bölgemizde büyük bir farkındalık oluşturdu. Katılımcılar  büyük bir motivasyonla rekabet ve ekip dayanışmaları ile gece gündüz uyumadan çalışarak sergiledikleri Tarım alanındaki, teknoloji  özgün fikirlerini, proje bileşenlerine tam uyum sağlayarak projelerini jüri üyelerine anlattılar.

Genç girişimcilerin fikirlerini ortaya çıkarmak ve onları desteklemek amacıyla düzenlenen etkinliğe ilişkin bilgi veren ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi Koodinatörümüz Doç. Dr. Kaan Koray Ayten: “Dünya nüfusunun 2050 yılında 9 milyar olacağı ön görülüyor ve bu durum günümüzde hektar başına ihtiyaç duyulan tahıl üretiminin 3.75 tondan 6.25 tona çıkarılması gereksinimini ortaya çıkarıyor. Uzmanlar tarımsal üretimde bu artışın sağlanabilmesinin, yaşanan iklim değişiklikleri ile oluşan rekolte ve verim kaybından dolayı çok zor bir hedef olduğunu söylüyorlar. Bu hedeflere ulaşabilmek için tarımsal üretimin hassas bir şekilde yapılması ve tarımda mekanizasyon araçlarının günümüz teknolojisi ile donatılarak en ideal üretim yöntemlerinin ortaya çıkarılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Etkinliğimize katılan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Çakmak, en verimli öğrenme yönteminin takım ruhuyla ve rekabetçi bir ortamda yaparak öğrenme modeli olduğunu belirterek bu kapsamda ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi tarafından düzenlenen Tarımda IoT (Nesnelerin İnterneti )Teknolojilerin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Hackathon'unun oldukça verimli geçtiğini ifade etti. Giderek kalabalıklaşan dünyanın gelecek kuşaklar için daha yaşanılabilir bir hale gelmesi için bugünden önlemler alınması gerektiğine dikkat çeken Rektör Bülent Çakmak, bu noktada üniversitelerin önemli sorumluluklar üstlendiğini dile getirerek şunları söyledi: ETÜ olarak biz de bu sorumluluğun bilinciyle hareket ediyor, tüm birimlerimizle küresel ölçekteki sorunlara çözüm önerileri getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün burada öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz fikir maratonu etkinliğimizi bu amaç doğrultusunda hayata geçirmiş bulunmaktayız. Oldukça verimli geçen etkinliğimize katılım sağlayan öğrencilerimize ve emeği geçen akademisyenlerimize teşekkür ediyorum.”

Etkinlik, hackkathon etkinliği kapsamında düzenlenen yarışmalarda derece elde eden öğrencilere hediye takdimiyle son buldu.