Bağlantılar
Genel Hesap Yönetimi

Bilgi Bankası - Destek Talebi

Lisanslı yazılımlar, kablosuz internet, kampüs dışı erişim gibi birçok konuda bilgi edinebilir, yardım talebinde bulunabilirsiniz.

Destek Sayfası

Erzurum Teknik Üniversitesi

"5. Uygulamalı Matematik ve Mühendislik Günleri" Programı Düzenlendi. (03-02.2023)

Üniversitemiz Fen Fakültesi Matematik Bölümü ev sahipliğinde Fırat Üniversitesi, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Azerbaycan Üniversitesi ile Final International Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen 5. Uygulamalı Matematik ve Mühendislik Günleri 01-03 Şubat 2023 tarihlerinde Fakültemiz Konferans Salonunda düzenlendi.

Açılış programına ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Fatih Yetim, Prof. Dr. Ceren Sultan Elmalı ile çok sayıda akademisyen ve lisansüstü öğrencisi katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Çelik, program amacının akademisyenler ile akademisyen adaylarını bir araya getirerek fikir, bilgi ve tecrübe alışverişinde bulunmak olduğunu ve programın amacına uygun geçeceğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Prof. Dr. Çelik’in ardından konuşan Rektör Yardımcısı ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ceren Sultan Elmalı, programa ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek çalıştayın düzenlenmesinde her türlü imkânı sunan Rektörümüz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çalıştayda güncel matematik ve mühendislik konularının ele alınacağına dikkat çeken Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ise programın sonunda verimli çıktılar elde edileceğine inandığını belirterek: “ETÜ olarak bilimsel faaliyetlerini ve misyonunu ülkemizin kalkınma yolundaki tercihleri ve öncelikleri ile uygun bir şekilde ilişkilendirmek için multidisipliner çalışmaları desteklediği ve bu doğrultuda Matematik Bölümümüzde Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ile biyomatematik alanında bir çalışma yürütüldüğü, aynı zamanda TÜBİTAK 1001 proje desteği ile desteklendiği, Mühendislik Fakültesinde yer alan Bilgisayar Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümleri ile de yapay zekâ ve kriptoloji ile ilgili çalışmaların hedefleri arasında yer aldığı, bu program aracılığıyla başka multidisipliner iş birliklerinin de oluşabileceğini belirtti.

3 gün boyunca devam eden program kapsamında genç araştırmacılar alanında uzman akademisyenlerden diferansiyel denklemlerinin analitik ve nümerik çözümlerinden sayısal akışkanlar dinamiği ve ısı transferine, matematiksel biyoloji ve uygulamalarından yapay zekâ ve kriptoloji uygulamalarına kadar pek çok alanda yeni yaklaşımlar hakkında bilgiler edindi.



   


ETÜ Asistan Snow