“100. Yılında Erzurum Kongresi Uluslararası Sempozyumu” Kongre Binası’nda Sona Erdi

Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Erzurum Kongresi’nin 100. yılını anma etkinlikleri kapsamında Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Türk Tarih Kurumu işbirliğinde organize ettiği “100. Yılında Erzurum Kongresi Uluslararası Sempozyumu” 1864’te inşa edilen ve Erzurum Kongresi’ne ev sahipliği yapan Kongre Binası’nda yapılan oturumla sona erdi.

Kapanış oturumunda konuşma yapan Milli Mücadele kahramanımız Kazım KARABEKİR Paşa’nın kızı Timsal KARABEKİR’in yaşadığı duygu yoğunluğunun etkisiyle gözyaşlarını tutamadığı gözlemlendi.

Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. S. Esin DAYI ve Milli Savunma Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ethem ATNUR, Milli Mücadele yıllarında Erzurum halkının çektiği cefalar ve Erzurum Kongresi’nin önemi ile ilgili konuşmalarını yaptılar.

“100. Yılında Erzurum Kongresi Uluslararası Sempozyumu”na katılan bilim insanları ve konuklar Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ÇAKMAK, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat KÜÇÜKUĞURLU’ya sempozyumun düzenlenmesinde geçen emeklerinden dolayı ve kendilerine gösretilen nazik ev sahiplikleri adına teşekkür ettiler.

Program; çekilen hatıra fotoğraflarının ardından yenen öğle yemeği, şehir gezisi ve tabya ziyaretiyle son buldu.