Mac e-imza Capitan sürümü İşlemleri

MAC OS X El Capitan - Elektronik İmza Yükleme İşlemleri

1- Öncelikle işletim sisteminin sürümü tespit edilmelidir.
Eğer işletim sisteminiz "MAC OS X El Capitan" ise, bu sürüm ile birlikte gelen güvenlik ayarlarının kapatılması gerekmektedir. Yükleme işleminin ardından bu ayar eski haline getirilebilmektedir. Öncelikle işletim sistemi yeniden başlatılır. İlk açılış sesi duyulduğu anda "cmd ve R" tuşlarına aynı anda basılarak sistemin açılması sağlanır. Bu işlem sistemin "Recovery" modda açılmasını sağlayacaktır.

Bu aşamadan sonra üstte yer alan menü çubuğunda İzlenceler seçeneği altında bulunan Terminal satırı seçilerek terminal penceresine geçiş yapılır.

Terminal penceresinde # ile biten satıra tamamı küçük harflerle csrutil disable komut satırı yazılarak çalıştırılır. Birkaç saniye içinde komut satırının işlevini başarıyla gerçekleştirecek ve aşağıdaki mesaj görülecektir.

Detaylı Kurulum için tıklayınız