KADİM ŞEHRİMİZ ERZURUM’U ANLATTIK

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Medeniyetimize Yön Veren Kadim Şehirler Mukaddes Mekanlar etkinliği kapsamında orta öğretim öğrencilerini üniversitemizde ağırladık.

Gençlerimize kültür ve medeniyetlerimizin özünü oluşturan milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri kazandırmak, ülkemize gönül coğrafyamıza dair sorumluluk ve tarih bilinci oluşturmak amacıyla organize edilen etkinlik kapsamında medeniyetimizin beşiği olan önemli şehirlerimizden Erzurum’u anlatmak için İbrahim Hakkı Kubilay İmam Hatip Ortaokulu 7. Sınıf öğrencilerini üniversitemizde ağırladık.

İbrahim Hakkı Kubilay İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Ali AKBABA ve Sosyal Bilgiler öğretmeni Eşref DUMAN önderliğinde üniversitemizi ziyaret eden öğrenciler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi binamızın fuaye salonundaki Tarihi Erzurum Fotoğrafları sergimizi Üniversitemiz Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Naim ÜRKMEZ eşliğinde gezdiler. Ardından Erzurum Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Murat KÜÇÜKUĞURLU konuk öğrencilerimize bir süre ders anlattı. Ders sonundaki soru ve cevap bölümünün ardından ilgi ve heyecanlarının yoğun olduğu gözlemlenen öğrenciler çekilen hatıra fotoğrafının ardından üniversitemizden ayrıldılar.