ESRUC 7. OLAĞAN TOPLANTISINA KATILDIK

Avrasya İpekyolu Üniversiteler Konsorsiyumu (ESRUC) 7. olağan toplantısı Ürdün’ün başkenti Amman'da başladı.

Amman Sümeyye Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya üniversitemiz, Rektörümüz Prof. Dr. Muammer YAYLALI başkanlığında bir heyetle katıldı. Rektörümüz YAYLALI’ya Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Songül DUMAN, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat KAYA ve Rektörlük Özel Kalem Müdürü Yusuf Sadri KİSHALI eşlik etti.

Aralarında Türkiye Cumhuriyeti Amman Büyük Elçisi Murat KARAGÖZ’ün de olduğu ve Türkiye, Ürdün, Afganistan, Pakistan, Çin, Hindistan, Malezya ve İtalya gibi bir çok ülkeden 40 Üniversite Rektörü ve çok sayıda akademisyenin katıldığı toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Muammer YAYLALI üniversitemizin kurulduğu günden bu yana gösterdiği akademik, sosyal ve yapısal gelişmeler üzerine bir sunum yaptı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde kurulan ve 30 ülkeyle başlayıp kısa sürede 200 ülke ve üniversiteye ulaşan işbirliği hareketinde bilim, teknoloji, sosyal faaliyetler ve kültürel ilişkilerin gelişmesine öncü olunması hedefleniyor.

Bilimsel işbirliğini yaygınlaştırmak için üye ülkeler arasında burs dahil, öğrenci, öğretim üyesi değişimi, teknik ve akademik imkanların paylaşımı hususunda protokollerin imzalanacağı Avrasya İpekyolu Üniversiteler Konsorsiyumu (ESRUC) 7. olağan toplantısı 28 Nisan Cumartesi gününe kadar devam edecek.