YÖK 2017-2018 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDIK

2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

2017-2018 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ, Rektörümüz Prof. Dr. Muammer YAYLALI, tüm Üniversite Rektörleri, Bakanlar, Büyükelçiler, devlet protokolünden birçok kişi ile Üniversitemiz Senato Üyeleri, üniversiteleri temsilen belli sayıda akademisyen ve öğrenciler olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Geçen yıl başlatılan bu etkinliğin bundan böyle her yıl devam edeceğine olan inancını dile getirerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, yeni akademik yılın tüm akademisyenlere ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, Türkiye'yi uluslararası alanda en üst düzeyde temsil edecek araştırma üniversitelerinin tespit edilerek bunların özel olarak desteklenmesi, bununla birlikte uluslararası alanda çok daha güçlü, çok daha farklı bir konuma gelinmesi gerektiğini kaydettiğini anımsatarak; “bugün tüm bu konularda önemli bir mesafe katedildiğini memnuniyetle görüyorum. Misyon farklılaşması ve ihtisaslaşma projesi kapsamında araştırma üniversitelerinin belirlenmesiyle ilgili çalışma tamamlanmış durumda” dedi.

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN; “Her dönemde sözü edilmesine rağmen bir türlü arzu ettiğimiz seviyeye ulaşmayan üniversite-özel sektör iş birliği için de önemli adımlar atılıyor. Fen ve mühendislik alanlarındaki iş yeri eğitimlerinin teşviki için meslek yüksekokullarının organize sanayi bölgelerinde de kurulabilmesinin önü açıldı. Teknoloji transfer ofislerinden ücretli araştırma izinlerine ve doktora sonrası araştırmacı istihdamına kadar gelişmiş ülkelerdeki pek çok düzenleme ülkemize de böylece kazandırılmış oldu” dedi.

Törende konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ; “Ülkemizin çok önemli bir dönemeçten geçtiği 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminden sonra üniversitelerimize yerleşmiş terörist yapının yarattığı tahribatın izalesi çalışmalarında önemli yol alındığını belirtti ve üniversitelerdeki huzur ve güven ortamının yeniden tesis edildiğini ifade etti.