AKADEMİSYENLERİMİZİN DÖRT PROJESİ TÜBİTAK TARAFINDAN DESTEKLENDİ

Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Türkez ile Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Karataş, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hikmet Çiçek ile Yrd. Doç. Dr. Eyüphan Manay'ın projeleri TÜBİTAK İnceleme Komisyonu’nca kabul edilerek destekleme kararı alındı.

Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Türkez'in "Alzheimer Tedavisinde Yeni İlaçlar" projesi, Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Karataş'ın "Prostat Kanseri Hücre Hatlarında miR-145'in SEMA3A Promotörü Üzerindeki İndükleyici Rolünün Araştırılması" başlıklı projesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Hikmet Çiçek’in “Şekil Hafızalı Alaşımlar ile Katı Yağlayıcıların Kombinasyonu” başlıklı projesi ve Yrd. Doç. Dr. Eyüphan Manay’ın ”Mikrokanallı Isı Alıcılarda Yüzey Pürüzlülüğünün Akış Kaynama Karakteristiklerine Etkilerinin Belirlenmesi” başlıklı projesi  TÜBİTAK tarafından incelenerek geliştirilme ve gerçekleştirilme sürecinde desteklenme kararı alındı.

Her dört projede de projelerin gerçekleştirilmesi için TÜBİTAK tarafından proje bedellerinin %30’u kadar üniversitemize maddi olanak sağlanacak. Ayrıca yine TÜBİTAK tarafından her üç projenin gerçekleşme ve uygulama aşamalarında üniversitemizde iki yüksek lisans ve iki lisans öğrencisine burs verilecek.