“ÜNİVERSİTELERİN ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNDEN BEKLENTİLERİ” SEMPOZYUMUNA KATILDIK

Rektörümüz Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Ulusal ve Uluslararası pek çok üniversitenin katılımı ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde gerçekleşen “Üniversitelerin Üniversite-İşbirliğinden Beklentileri” konulu sempozyuma katıldı.

Üniversite işbirliklerinin daha aktif ve verimli hale getirilebilmesi amacıyla düzenlenen sempozyumda, işbirlikleri için öneri ve araştırma sonuçları ele alındı.

Rektörümüz Prof. Dr. Muammer Yaylalı, “Üniversiteler Arası Teknoloji İşbirliği, Transferi ve Bölgesel Önemi” konu başlığı ile görüşülen oturumun moderatörlüğünü yaptı. Süleymaniye Politeknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alan Faraydoon Ali, Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Bozlağan, Duhok Politeknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ezzat Fendi Yahya ve Erbil Üniversitesi Direktörü Arieann Ali Hamid’in konuya ilişkin görüş ve önerilerini sunduğu oturumda farklı il ve bölgelerden üniversitelerin işbirliği kapsamında bölgesel çapta hizmet verecek teknokentlerin kurulması önerisi öne çıktı.