ÜNİVERSİTEMİZDE İNOVASYON SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Çağımızın tüm gerekliliklerine ayak uydurma ve yapılan çalışmalarda öncü olma konusunda kararlı olan üniversitemizde “İnovasyonda Yeni ve Kolektif Formlar” Konulu seminer düzenlendi. Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Umut Ekmekçi’nin sunumu ile gerçekleşen seminere Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Bayram Şahin ve Prof. Dr. Songül Duman’ın yanı sıra Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İrfan Kaymaz, Fen Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hüseyin Aydın, çok sayıda akademik personel ve öğrencilerimiz katıldı.

MMF Dekanımız Prof. Dr. İrfan Kaymaz’ın açılış konuşmasını yaptığı seminerde Yrd. Doç. Dr. Ekmekçi, yeni dünya düzeninde inovatif faaliyetlerin önemi, Ar-Ge çalışmalarının kapsamı, bu konularda yapılan maddi yatırımlar hakkında detaylı bilgiler verdi. Yrd. Doç. Dr. Ekmekçi ayrıca, ülkemizdeki inovatif faaliyetler ve bu faaliyetlere ayrılan devlet ve özel bütçeleri ile bu imkanlardan yararlanmak için yapılması gereken çalışmalara da değindi.

Soru – cevap kısmının ardından söz alan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bayram Şahin, katkı ve katılımlarından dolayı Yrd. Doç. Dr. Ekmekçiye teşekkür etti ve öğrencilerimizden bir araya gelerek icat olmasa bile fikir oluşturmalarını istedi. İnovatif ve bilimsel tüm fikirlere ETÜ olarak tüm desteğin verileceğini belirten Prof. Dr. Şahin, ETÜ-DAP işbirliği ile yakın zamanda hayata geçirilecek olan MUCİT BANK projesine de atıfta bulunarak ETÜ’nün Türkiye’de bir ilke imza atarak ilimiz ve bölgemizdeki ortaöğretim düzeyinde öğrencilere inovatif proje imkanı sunacağını sözlerine ekledi.